Vanuit denkvermogen

INSPIRERENDE VAARDIGHEDEN

- vanuit mijn 'denkvermogen' even kort toegelicht.

Mindfulness 

Dankzij mindfulness-begeleiding leer je beter omgaan met stress, piekeren, burn-out of een depressie. Elke crisis of situatie heeft zin om de diepere bedoeling van je leven te begrijpen.


  • Heb jij WEERSTAND om van die ervaringen te leren?
  • Volhard jij in je leven te zien als een miserabele reeks van vervelende situaties/crisissen?


Dan is het ook moeilijk om begrip aan anderen over te brengen, laat staan...anderen te kunnen begrijpen! In zulke tijden gaat je vitaliteit en zelfvertrouwen minimaal zijn.


Daarom gaan we samen onderzoeken welke drempels jouw potentieel in de weg staan, helpen je om de weg vrij te maken naar jezelf en houden je in het ‘nu’. Zo ontstaan er minder conflicten tussen je gedrag en beleving en de wereld om je heen.


Vanuit mindfulness leer je:


  • Zelf probleemoplossend te denken
  • Het helpt je op weg naar een betere levenskwaliteit.
  • Je haalt zich uit de doe-modus en zet je jezelf in de zijn-modus.
Mindfulness inzetten bij piekeren en stress

Communicatie

De driejarige opleiding tot karakterkundige in combinatie met zelfstudie, hielp mij om meer inzicht te krijgen in de manier waarop hoogbegaafden - normale - gemiddelde begaafden naar de wereld kijken.


Ik leerde ook hoe ik bv. beeld- en taaldenkers kan verbinden met elkaar. Deze vorm van verbindende communicatie kan ik ook gaan toepassen in je werk- en leef relaties. De vakkennis van de persoonlijkheidstypes vormt samen met deze nieuwe inzichten, een unieke werkwijze om feedback te geven over jouw manier van communiceren en handelen volgens je cognitief vermogen. Vaak is er een verschil tussen hoe jij jezelf ziet en hoe anderen naar jou kijken. Op basis van deze informatie zoeken we samen naar een manier om je te helpen verbindend te communiceren met je omgeving. Want als je weet welk effect jouw gedrag en communicatie hebben op anderen, kan je bewuster kiezen op welke manier je in een situatie handelt en anticipeert met je communicatie. Jij hoeft niet te veranderen, en je omgeving ook niet!

Verbindend communiceren

Karakterkunde

Je wil inzicht in jezelf krijgen, jezelf beter begrijpen? Of zoek je bijvoorbeeld een manier om de ideeën die je hebt beter te uiten? Samen gaan we je karaktereigenschappen en kenmerken onderzoeken en bestuderen. 


Samen geeft het een integrale benadering van een persoon. Zo kan ik je intellectuele, morele energetische, karakterologische en fysieke structuur bijna onmiddellijk herkennen. Oftewel: praktische mensenkennis. We gaan samen een persoonlijkheids- en gedragsprofiel op maken dat start vanuit vijf fundamentele gedragstijlen volgens hoe je handelt en denkt: Analytisch - Causaal - Rationeel - Intuïtief - Gevoelsmatig . Maar het is een utopie om acht miljard mensen in deze vijf 'hokjes' in te passen 😉 Daarom gaan we ook onderzoeken welke kenmerken en eigenschappen tijdens je levensloop - opvoeding zijn 'toegevoegd' en of dezen een positieve en of negatieve invloed hebben gehad op jouw persoonlijke groei. Zo leer je over jezelf:


Door wie of wat word je belemmerd in je ontwikkeling en hoe kan je dat aanpakken? Ik leer jou ook hoe je je valkuilen kan herkennen: Hoe zien anderen jou? Hoe zie jij jezelf? Word je voldoende gemotiveerd door jezelf en je (werk)omgeving? Werk jij efficiënt genoeg? Hoe kan - wil je dat verbeteren? Via deze weg ontdek je nieuwe mogelijkheden, en creëer je keuzes, en helpen je om vastgeroeste patronen te ontdekken en daar verandering in te brengen, zonder dat je iets moet doen om jezelf te veranderen of te verbeteren. Het maakt je zelfbewuster in je handelen en denken.

Inzicht in jezelf verkrijgen via Psychognomie