Wie is Anne Elisabeth?
Puurheid en waarheid - eenvoud

Hallo, 'ik' ben Anne Elisabeth. In dit leven op zoek naar

'Puurheid en Waarheid'.

- Een leven van simpele eenvoud eigenlijk ...

Meer dan 30 jaar gecombineerde ervaring en expertise!


- Dit doe "ik" vanuit vier kernwaarden

KRACHTIG

Mijn bewogen verleden waarin ik niet gespaard bleef van pijn, verdriet en woede, heeft mij niet klein gekregen. Ik heb me bevrijd uit de ketens van het slachtofferschap. Het was een belangrijke leerschool en vormt ook vandaag nog een sterke fundering van waaruit ik werk om anderen te helpen.  Namelijk kracht inzetten om je eigen koers te gaan durven varen vanuit de diepe eigen overtuiging. Uiteraard hebben de opleidingen en trainingen ook geholpen om een kader te creëren voor een professionele hulpvorm.

INTELLIGENTIE

Door mijn "speciale begaafdheid": hoog analytisch vermogen met creativiteit en razend snel causaal denken, kan ik het probleem en de oplossing gelijktijdig 'zien' en geeft me de mogelijkheid om via een onafhangkelijke visie jouw toekomstige mogelijkheden te zien. Zonder te oordelen, verzamel ik tijdens het (intake) gesprek informatie over jou en wat je onbewust drijft en analyseer je situatie. Ik bied je inzichten die helpen om meer autonomie over je leven te krijgen, en leer je te vertrouwen op je 'eigen bronnen en waarden' i.p.v. je te verlaten op die van anderen.

GENEZEN

Onbewust nemen we trauma’s en patronen uit onze kindertijd en opvoeding mee.  Vanuit 'de gave van afstemming' en omdat mijn ziel alles van pijnlijke en psychische verwondingen, en wonden die te maken hebben met 'bestaansrecht' afweet, leidt dit er juist toe dat ik anderen kan helpen 'mede te ondersteunen' op deze terreinen. Ik help je als een uitstekende vroedvrouw bij je 'wedergeboorte' om zo te helen van oude trauma’s die zich vaak verbergen in ons onderbewuste.  Maar, JIJ moet het uiteindelijk wel zelf doen!

PARANORMAAL

Ik beschik (ook) over een heldere intuïtie en heb een ziel met een hoog ontwikkeld perspectief die aanvoelt wat nodig is in elke situatie. Deze voelt ook zaken aan voordat ze gebeuren en de ziel van mensen waar hun kunnen bijsturen om voor verbetering te zorgen.  Samen onderhouden 'we' een eigen lijntje met een 'universele bron' en helpen je van daaruit  te verbinden met je hogere zelf = je eigen bron van kennis en wijsheid. Dit biedt inzichten vanuit een ander perspectief. Ik werk vanuit het eigen wilsvermogen, een gegronde spiritualiteit, en in evenwicht met mijn ratio. Dus met beide voetjes op de grond!

Wie ben ik?


Een zachte, artistieke, romantische en veranderlijke ziel, die onafhankelijk, bijzonder en anders is dan anderen...


  • Bij mij gaat alles over wat met 'relateren' te maken heeft: in harmonie komen en in harmonie te leven met je naaste(n) door op zoek te gaan naar 'gemeenschappelijkheden' en van daaruit een 'verstaanbare' communicatie frequentie op te starten. Namelijk: Faxen en telefoneren gebeuren 'vanzelfsprekend' over dezelfde telefoonlijn, maar komen toch nooit bij elkaar aan? 😉
  • Evenwicht, schoonheid, liefde, familie, en nog verdergaand; verantwoordelijkheden naar elkaar, verliefdheden, huwelijksproblemen, echtscheidingen, erfenissen...bemiddelen naar vervulbare wensen.
  • Universeel daarin iets aparts laten zien en brengen, door mensen te leren om liefde en hulp onvoorwaardelijk te kunnen geven.
  • Dus niet met stilzwijgende, stille verwachting er iets voor terug te krijgen.

Mijn inspiratie naar 'dé missie'

- Als jong volwassene heb ik ten onrechte het 'etiket' ADD opgeplakt gekregen, omdat ik er zogenaamd symptomen en kenmerken van had.

Maar er niet "dieper" werd gekeken en hierdoor helemaal vastliep...

Ik werd als raar en niet-normaal ervaren, was een wijsneus en 'te' in mijn gevoelens & emoties en kon geen minuut stilstaan. Mensen voelden zich vaak geconfronteerd en overrompeld omdat ik altijd  'de vinger wist te leggen op de zere plek' en hiermee onbewust en ongewild de ander(en) kon kwetsen. Terwijl dat voor mijzelf allemaal niet zo aanvoelde omdat ik de oprechte bedoeling had deze te willen helpen! Toch begon ik bij al deze ervaringen aan mijzelf te twijfelen en mezelf als een buitenbeentje te beschouwen, alsof ik van een andere planeet kwam.

Hierdoor is mijn schooltraject fout gelopen en ben ook door moeilijke situaties in mijn leven, in mijn persoonlijke groei belemmerd geweest. Wat allemaal heeft geleid tot het mezelf isoleren van de 'wereld om me heen'. Maar met de ondersteuning van een efficiënte hulpvorm en door opnieuw te gaan studeren, heb ik op de leeftijd van 47 jaar het etiket kunnen loskoppelen van mijn persoonlijkheid. Daarmee heb ik ruimte gecreëerd om me op mijn eigen manier te kunnen ontwikkelen, wat een wereld van verandering en rust voor mezelf en iedereen rondom mij heeft opgeleverd!

Dit kwam door toeval, omdat ik op een zeker moment symptomen van jong-dementie vertoonde, (die na een dieper onderzoek een 'bore-out' bleek te zijn) heeft een Professor dr. Neuropsychologie mij geholpen mijn levenspuzzel te leggen wat resulteerde in 'een dieper begrijpen van mezelf'. Ik ben inderdaad niet normaal 😉 want ik beschik over een hoog analytisch vermogen, kan razendsnel causaal denken, beleef emoties extra intens, heb een groot rechtvaardigheidsgevoel naar anderen en mezelf, en dat in combinatie met een sterk ontwikkelde (spirituele) intuïtie. Wat kan leiden tot een contradictie in mijn denken en zijn! 🙃

Ik ben daarom geneigd om veel te analyseren, processen en functies te bestuderen, ook nog eens alles te overdenken en nog eens te overdenken, en met elkaar te vergelijken. Ik moet je niet vertellen wat voor een 'chaos' dit in mijn hoofd gaf en soms nog altijd geeft. Een goed evenwicht tussen mijn intellectueel- en spiritueel vermogen is van uitermate belang om goed te kunnen functioneren in het dagelijkse leven!

Dus, mijn hersenen zijn daadwerkelijk anders bedraad en ook mijn zintuigen zijn sterker ontwikkeld dan bij de meeste andere mensen. Het geeft me een "speciale begaafdheid" die ik kan zien als een 'last' of als een 'voordeel'? Ik had bij de moeilijke situaties in mijn leven geen andere keuze dan er door heen te gaan,  maar had nu door deze bewustwording wel de keuze hoe ik daar op kon gaan reageren en te onderzoeken wat ik ervan kon leren!

Ik heb hierbij besloten om "mijn intelligentie" op een heel nieuwe manier te gaan benutten, met als bedoeling mijn eigen waardesysteem te bepalen en te gaan leven. "Een interactie te creëren tussen mijn hoogste zielskwaliteit in mijn binnenwereld en nieuw te scheppen structuren in de buitenwereld." Hiermee uitdrukking te geven aan mijn 'gave' en het 'wezenlijk talent' van mijn ziel! 

Wetende dat ik hiermee een unieke weg in ga, een weg die door niemand ooit is gegaan en ik zelf moet gaan plaveien, los van alle invloeden van de omgeving, los van alle culturen. In de hoop hiermee te gaan uitgroeien tot een uniek, zelfscheppend, bewust individu en vooral op het gebied van liefdevolle relaties en samenwerking.

Hierbij heb ik het over de hoogste vorm van relateren, verfijnde communicatie en over de grote kracht om op een volwassen manier de relatie aan te gaan met de werkelijkheid! Omdat ik diep in mijn ziel, zelf alles weet over beperkingen en mogelijkheden van een relatie...

- Anne Elisabeth Haentjens.

Certificeringen & Diploma's

Een cliënt heeft mijn vakkenis en persoonlijkheid mooi samengevat:

Niet alleen een mooie opzet, maar zeker een vriendelijke ontvangst en gedegen uitleg.


Merkbaar geschoold en uitstekend voorbereid! Niet alleen het basis pakket, maar meer dan dat.


Een menselijke empathische benadering met daarbovenop een degelijke geschoolde kennis die op verstaanbare wijze en onderbouwd wordt doorgegeven. Zeker aan te raden vanuit eigen ervaring!!


- Johan V.M. 

Krijg de hulp-vorm die efficiënt voor jou is!


Door te informeren en verklaren, wil "ik" preventiewerk verrichten, zodat mensen beter tot een herstelproces kunnen komen.


  • Minder terugvallen in hun (oude) patronen, omdat ze sneller bij de meest efficiënte hulpverlening terechtkomen.
  • Helpen inzicht krijgen in hun werk- en leefomgeving en - of deze hun wel (nog) genoeg motiveert.
  • Samen naar de 'communicatie frequentie' zoeken die de leef- en werkomgeving verbindt, zonder dat mensen of hun omgeving hierbij moet veranderen.
  • (jong)Volwassenen helpen om hunzelf beter te leren begrijpen en hoe anderen naar hun ‘kijken’.