Wie zijn we?

"WIJ" ZIJN: PRAKTIJK SAWADI & ANNE ELISABETH HAENTJENS

ANNE ELISABETH 20 - 08 - 1969

GEDIPLOMEERD PSYCHOGNOOM

& ENERGETISCH THERAPEUT

Gediplomeerd Psychognoom Anne Elisabeth

Omdat ik situaties gemakkelijker kan benaderen vanuit feiten – waarheid, ik meer vanuit mijn verstand denk en minder vanuit een emotioneel oogpunt, ging ik voor mijn gesprekken met cliënten op zoek naar een aanpak die voor mij beter werkte, zodat ik in lastige situaties beter kan zeggen - wat ik voel en bedoel - vanuit de juiste balans tussen mijn cognitieve- en emotionele empathie.


Tijdens de zoektocht naar meer evenwicht tussen mijn 'bijzondere' ratio -  en gevoelskant vond ik dé verzoening tussen de aangeboren intellectuele en spirituele intelligentie, oftewel 'hoogbegaafdheid' (= niet hetzelfde als hoog intelligent!). De kunst bestaat er in om mezelf zowel intellectueel als fysiek te blijven uitdagen. Dit bracht mij in 2017 tot de 2 jarige gediplomeerde opleiding als Energetisch Therapeut waarbij lichaamswerk centraal staat en veel fysieke inspanning van me vraagt. Aansluitend in 2019 volgde ik de gediplomeerde opleiding tot Psychognoom waardoor je een beter beeld krijgt van het individuele karakter en voorspellende gedragskenmerken van mensen.


 • Psychognomie geeft een integrale benadering van een persoon. Zo kan ik je intellectuele, energetische, morele, karakterologische en fysieke structuur vrijwel onmiddellijk herkennen.
 • Oftewel: Praktische mensenkennis. PSYCHE is geest en GNOMO staat voor uiterlijk kenmerk. 
 • Basis lesmateriaal voor de Psychognomie: wetenschappelijke kiembladenleer(embryologie) van Carl Huter. Hij was wetenschapper en grondlegger van de typologie volgens de drie kiembladen theorie. Het analyseert lichaams- vormen, -kleuren, -straling en -houding. Kortom onze biologische energieën - kunnen zien of iemand vanuit zijn gevoelskant of rationele kant reageert op zijn omgeving.
 • Chinese Gelaatkunde belicht het karakter, de sterke en zwakke punten, het relationele vlak, de gezondheid, het financiële leven, de kinderjaren, de middelbare leeftijd, de oude dag, geluk, huwelijk, voorspoed en rijkdom en nog veel meer facetten van ons leven en die van onze medemensen.
Imago stijlist Anne Elisabeth Haentjens

Meer dan 30 jaar gecombineerde ervaring en expertise


Onze motivator?


 • De zoektocht naar de “innerlijke” mens heeft ons geleid naar een goede kennis over de drijfveren van anderen.
 • We zijn een verzoener en een geboren diplomaat. Als geen ander kunnen we tegengestelde mensen en of standpunten met elkaar verzoenen en op een wenselijke manier (opnieuw) verbinden.
 • We doorzien de achterliggende bedoelingen van anderen, en dit helpt ons een strategie te bepalen hoe we mensen kunnen laten evolueren naar een nieuwe levensfase of om anderen te helpen met hun emotionele problemen.
 • Hierbij focussen we ons niet op de symptomen en of klachten van mensen, gaan ook niet op zoek naar een betere versie van zichzelf en bieden geen oplossingen, doelstellingen of stappenplan...
 • We gaan op zoek naar de essentie en maken hierdoor bewustwording. Ons (onder)bewustzijn heeft een grotere invloed op onze (fysieke) gezondheid dan we voor mogelijk houden.

 • We begeleiden mensen op hun eigen tempo, geven structuur naar de gewilde persoonlijke ontwikkeling, en verbinden deze met de leef- en werkwereld om zich heen - meest efficiënte (externe) hulpverlening.

Ons doel?


 • We richten ons voornamelijk op het oorspronkelijke onderliggende probleem en geven hiermee een eerste stap naar een duurzame verbinding met een wereld van verandering, acceptatie en het maatschappelijk systeem.

 • We geven je praktische handvatten om keuzes te kunnen creëren voor verandering, maar bieden hiermee geen garantie naar (meer) geluk, maar wel naar tevredenheid! 

 • We kunnen je helpen opnieuw emotioneel gezond te maken en je het vermogen geven tot ontspanning. 

 • Bij ons bepaal jij zelf wat, wie, wanneer je wil loslaten, en wat je NU aan jouw leven wilt toevoegen. Wat zijn NU je beste mogelijkheden?
 • We gebruiken geen confrontatietechnieken, maar maken wel "de schakel" tussen jou en je (emotionele) problemen of (fysieke) klachten zichtbaar.
 • Welke behandeling - lichaamsgericht werk en - of ontwikkelingsbegeleiding voelt NU voor jou nuttig? 
 • Onze bedoeling is niet je te verbeteren of per se persoonlijk te veranderen, je bent wie je bent, en daar gaan wij niets aan veranderen!
 • We kunnen je wel begeleiden bij het zoeken naar de voor jou meest efficiënte (externe) hulpverlening - het volgende level in je leven - om zo meer uit jezelf en het leven te kunnen halen.

Niet alleen een mooie opzet, maar zeker een vriendelijke ontvangst en gedegen uitleg. Merkbaar geschoold en uitstekend voorbereid! Niet alleen het basis pakket, maar meer dan dat. Een menselijke empathische benadering met daarbovenop een degelijke geschoolde kennis die op verstaanbare wijze en onderbouwd wordt doorgegeven. Zeker aan te raden vanuit eigen ervaring!!


Johan V.M. Cliënt

MIJN STUDIE TRAJECT

- mijn behaalde diploma’s en certificaten vertellen je wat ik allemaal kan, en hoe ik deze kan inzetten, maar niet wie ‘ik’ ben...

Een cliënt heeft deze "ingrediënten" mooi samengevat:


GETUIGENIS

"Emoties bevinden zich in de hersenen en niet in het hart. Maar ze hebben wel een invloed op de gezondheid van je hart..."

TERUGVAL

PREVENTIE

Door te informeren en verklaren, willen we preventiewerk verrichten, zodat mensen beter tot een herstelproces kunnen komen.

 • Minder terugvallen in hun (oude) patronen, omdat ze sneller bij de meest efficiënte hulpverlening terechtkomen.
 • Helpen inzicht krijgen in hun werk- en leefomgeving en - of deze hun wel (nog) genoeg motiveert.
 • Samen naar de 'communicatie frequentie' zoeken die de leef- en werkomgeving verbindt, zonder dat mensen of hun omgeving hierbij moet veranderen.
 • We helpen (jong)volwassenen om hunzelf beter te leren begrijpen en hoe anderen naar hun ‘kijken’.

AANVULLEND MET LICHAAMSWERK

Sinds de opstart van onze energetische praktijk boeken mensen met onverklaarbare psychomathische lichaamsklachten - SOLK regelmatig een intuïtieve massage. Dit maakt duidelijk dat zowel therapie en lichaamswerk een belangrijke bijdragen zijn tot het algemeen welzijn van de mens.


Onze aanvullende lichaamsbehandelingen:

www.energetische-en-helende-massages.be